Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2007

«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)

Ίσως το θέμα του blog μας να μην είναι συμβατό με το δημοσίευμα που ακολουθεί. Διαβάζοντας όμως παρακάτω θα καταλάβετε ότι πραγματικά τέτοιες ιστορίες από ανθρώπους τοσο μαχητικούς που τυγχάνουν απίστευτης ψυχική δύναμης και σε κάνουν να σφίξεις τα δόντια (τουλάχιστον….), αξίζουν της προσοχής μας. Πιστεύω ότι μας αφορά όλους…!
Η ιστορία της Αμαλίας είναι μια ιστορία αγώνα ενάντια στην ασθένεια της εποχής μας (συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος υγείας) που περιγράφετε από την ίδια μέσα από το blog της MALPRACTICE http://fakellaki.blogspot.com/ αφού είχε την δύναμη να γράφει παρόλα όσα της συνέβαιναν.

"Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας."(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)

Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων: Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι «για την Αμαλία».

Καλό ταξίδι Αμαλία